Errezeta: Sarlotka
Osagaiak
300 gramo irin
200 gramo gurina (Hoztuta)
100 gramo azukre
2 koilarakada Madagaskareko Bourbun Bainila
Arrautz 1
Sagar masa
1,500 gramo sagar
1,5 koilarakada azukre
1 koilarakada Indonesiako kanela
Nola egin?
Bahetu irina ontzi batean, gehitu kerratan gurin hotza, azukre hutsa, bainila azukrea eta arrautza.
Oratu dena osagaiak konbinatzeko. Zatitu orea bi zatitan eta erdi bat tarta moldean ipini. Hornitu 24cm-ko labeko paperarekin. Berotu labean 180 graduetara. Orearen erdia moldearen ondoan jarri eta hozten utzi. Sarri bigarren ore lotea izozkailuan orea prestatzen duzun bitartean.
Sagar masa:
Garbitu, zuritu eta moztu sagarrak zati handitan. Lapiko batean sagarrak azukrearekin egosi 10bat minutuz, eta amaieran kanela gehitu , dena ondo nahastu. Sarri sagarrak labean oinarrian, eta
birrindu hoztutako orea sagar geruza batean.
Gozogintza:
Sartu pastela labean, labe elektrikoa 180 gradu. Gas labea 180 gradu. Labean denbora: 45 minutu inguru
Iruzkinak
Argitaratu iruzkina