Sarlotka: Lukas

                 Errezeta: Sarlotka

                             

                         Osagaiak

300 gramo irin

200  gramo gurina (Hoztuta)

100 gramo azukre

2 koilarakada Madagaskareko Bourbun Bainila

Arrautz 1


                                  Sagar masa

1,500 gramo sagar

1,5 koilarakada azukre

1 koilarakada Indonesiako kanela

                                 Nola egin?

 Bahetu irina ontzi batean, gehitu kerratan  gurin hotza, azukre hutsa, bainila azukrea eta arrautza.

Oratu dena osagaiak konbinatzeko. Zatitu orea bi zatitan eta erdi bat tarta moldean ipini. Hornitu 24cm-ko labeko paperarekin. Berotu labean 180 graduetara. Orearen erdia moldearen ondoan jarri eta hozten utzi. Sarri bigarren ore lotea izozkailuan orea prestatzen duzun bitartean.

Sagar masa: 

Garbitu, zuritu eta moztu  sagarrak zati handitan. Lapiko batean sagarrak azukrearekin egosi 10bat minutuz, eta amaieran kanela gehitu , dena ondo nahastu. Sarri sagarrak labean oinarrian, eta
birrindu hoztutako orea sagar geruza batean.

                                      Gozogintza: 

Sartu pastela labean, labe elektrikoa 180 gradu. Gas labea 180 gradu. Labean denbora: 45 minutu inguru


Lukas garcia 3.zikloa arrosa

                 

 

Iruzkinak