Lasagna errezeta-June

 Lasagna

 OSAGAIAK:

2 piper gorri

2 azenarioa

2 baratxuri ale

150g. hirugiharra edo panceta

2 tipula handi

250g. tomate naturala (gutxi gorabehera kopa 1)

250ml. ardo zuri (200ml ingura)

100ml. oliba olio birjina extra

koilararka da 1 oregano lehorra(edo Provenceko belarrak)

                   Lasagnarako:

1-12 lasagna xafla garofalo  

                      Bexamela egiteko

1-(litro bat edo gehiagorako, lasagna): 125g gari-irin

2-125g gurin

3-litro 1 esne oso

4-intxaur txikituta (4g inguru)

5-gatz eta piper beltza (etxe bakoitzak nahi duena)

6-amaitzeko eta lasagna gaineztatzeko: 100-120g Grana Padano gazta birrindua (edo nahastu zuen gazta gustukoenarekin, gratinatzeko).

 

 Haragi lasagna prestatzen

Lehenengo, ur-kazola handi bat berotuko dugu, etxeko zabalena. Irakiten asten denean, 2 eskukada gatz botako ditugu.

Gero, sartu lasagna xaflak banan-banan, ukitu gabe (elkar ez itsasteko).

Ohizko moduan egiten baduzue, egurrezko koilara batekin eragin behar dugu, eta 10 minutu barru laminak aterako ditugu. Sukaldeko paper xurgatzailearen orri batzuen gainean tenkatu. Ez daudela jateko moduan iruditu arren.

Azkenik, ondo garbitu betegarrian erabiliko ditugun barazki guztiak. Hurrengo pausoan, saltsa bolognarra, azenarioak, baratxuriak, piperrak eta tipula azalduko dizuet. 

                     

Nola bete haragi-lasagna

Lehendabizi barazkiak zatitxo txikitan moztu, saltsan ondo nastu daitezen. Azenarioak  ahalik eta zehatzen mozta patatazuritzailearekin, laminatzea gomendatzen dizuet, potentziak handiak badira ez baitira egiten. Gorde dena bol batean. 

Ondoren, beste lapiko batean oliba olio birjina extra botako dugu. Lehenik eta behin, tipula eta baratxuri bigundu, eta gainerakoosagaiak gehitu. Gero dena tenperatura ertainean erregos:, 15 minutu etaharagiaren zain egon behar duzue. Haragia gustura gatza eta piper beltza bota, eta barazkiekin kazolan bota. Utzi 5 minutuz, eta kolorez aldatzen ari dela ikusten dugunean, hirugiharra zati oso txikietan. Bota dezagun ardo zuri baso bat eta itxaron gutxiago egin arte (beste 5 minutu su ertainean).

Geroago, bota tomate edalontzi natural bat, bota oregano koilaradatxo bat eta, behar izanez gero, bota gatza eta piperbeltza (probatu saltsa, zuen gustura dagoen ikusteko). Kendu haragia barazkiekin eta kendu sutatik, utzi hozten pixka bat.

Azkenik, berotu labea 200Âșc-tan 15 minutuz, gainerako lasagna egiteko.

Bexamela prestatu eta lasagnari jarri, eta honekin lasagna bukatzen da.    

 

                                   AGUR!!! 


 

June Zabala

3. zikloa

 



 

 

 

 

 

Iruzkinak