ERREZETA
Txokolate zurizko tarta
OSAGAIAK:
-Arrautz bat
-80gr irin
-30g azukre
-Koilarakada bat bainilla pusta
-txokolate zuri bete garrirako osagaiak
-100g txokolate zuria
-100g krema montatzeko 35mg bat
- 80g azukre
-lau arrautza zuringo
-txokolate zuri birrinduta tarta apaintzeko
-6 gelatina orri
NOLA EGIN
Bizkotxoaren oinarria:
1. Lehenik eta behin arrautz zuringoak irabiatu eta alde
2. Beste alde arrautzaren zuringoak azukrearekin irabiatu behar ditugu, gero zuringoarekin bota.
3.Irina gehituko diogu eta mugimendu zirkularrak eginez orea moldera botako dugu.
4.Labean sartu gutxi gora behera 10minutuz 180c tara.
5.Azkenik moldea labetik atera eta tarta hozten utziko dugu. Tarta ez atera moldetik hozkailura sartzeko.
Nola egin txokolate zurizko beteraria:
1.Gelatina ouiak ur hotzan sartuko ditugu.
2.Lapiko batean 200g gurin berotuko ditugu.
3.Ondoren txokolate zuria gehituko ditugu eta pixkanaka txokolate zuria urtuko da, urtu bezain laister indartutako gelatina-orriak gehituko ditugu, eta dena ondo nahastuko dugu disolbatu arte.
4. 200g esnegain iraundutako erabituko dugu irabiatu elektronakoarekin.
Esnegaina erdi harrotua izaten beharrezkoa da.
5. Irabiagailua garbitu, eta lehortu ondoren zuringoak irabiatutako ditugu
gogortuta egon arte.
6. zuringoak koherentzia duzunean,azukrea gehituko dugu gutxinaka merenge sendo bat lortu arte .
7.Txokolate zuria ontzi batera botako dugu eta zuringoa koilara bat botako dugu
8.Txokolate zuria mugimendu biribilak eginez botako dugo.
9.jarraian esnegaineko koilara koda bat botako diogu eta egin honela zuringoa eta esnegaina bukatu arte.
10. horrez gain ore leun bat lortuko dugu.
11. Hozkailuan zegoen pastela botako dugu.
12. Azkenik hozkailuan sartu eta utzi hozten gau osoa.
Egilea:Elia
Taldea:Gorria
Maila: 3.zikloa
Iruzkinak
Argitaratu iruzkina